Παιδική διατροφή

Οι διατροφικές συνήθειες του ανθρώπου ξεκινούν να διαμορφώνονται ήδη από την εμβρυϊκή ηλικία και συνεχίζουν να σε όλη την παιδική μας ηλικία αλλά και αργότερα μεγαλώνοντας. Ωστόσο, η παιδική ηλικία είναι πολύ καθοριστική για τις μετέπειτα συνήθειές μας ως ενήλικες. Το αν θα είμαστε επιρρεπείς στις γλυκές ή στις αλμυρές γεύσεις, το αν θα τρώμε φρούτα και λαχανικά, το αν θα είμαστε παχύσαρκοι ή νορμοβαρείς ενήλικες, καθορίζεται σε μεγάλο βαθμό από τις εμπειρίες μας ως παιδιά. Για τον λόγο αυτό, αξίζει να ασχοληθούμε σοβαρά με τη διατροφή των παιδιών μας για να συμβάλουμε σε ένα μέλλον με πιο υγιείς ενήλικες.

Διατροφή στην παιδική ηλικία

Η παιδική διατροφή είναι ένα ξεχωριστό κομμάτι της διατροφής του ανθρώπου καθώς σε αυτή την φάση διαμορφώνονται οι συνήθειες μιας ολόκληρης ζωής. Επομένως είναι πολύ σημαντικό να θέσουμε τα κατάλληλα θεμέλια για μια υγιή ζωή με σωστές διατροφικές συνήθειες.

Παιδική παχυσαρκία

Η παιδική παχυσαρκία είναι ένα μείζον πρόβλημα των ημερών μας, στο οποίο εμπλέκονται παράγοντες γονιδιακοί και μη. Μάλιστα, η Ελλάδα βρίσκεται στην 1η θέση παγκοσμίως σε ποσοστά παιδικής παχυσαρκίας. Τα ευχάριστα νέα είναι πως οι περιβαλλοντικοί παράγοντες (πχ διατροφή και άσκηση) μπορούν να ελεγχθούν και τα παιδιά μας να μεγαλώσουν υγιή χωρίς να τα ακολουθεί το πρόβλημα του υπερβάλλοντος σωματικού βάρους που ελλοχεύει πολλούς κινδύνους για τη μετέπειτα υγεία.