Ο χώρος μας

Το γραφείο βρίσκεται στο κέντρο της Αθήνας, μεταξύ της πλατείας Μαβίλη και του Ιπποκράτειου Νοσοκομείου.

Η πρόσβαση είναι πολύ εύκολη καθώς το σημείο εξυπηρετείται εξίσου από τις στάσεις του μετρό Μέγαρο Μουσικής και Αμπελόκηποι. Επίσης το σημείο είναι προσβάσιμο με λεωφορεία και τρόλεϊ αλλά και με αυτοκίνητο (διαθέσιμα πάρκινγκ σε πολύ μικρή ακτίνα).

Εξοπλισμός

Ζυγός-Λιπομετρητής TANITA MC 780-P

Το γραφείο διαθέτει τον τελευταίας τεχνολογίας ζυγό-λιπομετρητή MC 780-P της εταιρείας TANITA. Η μέθοδος που χρησιμοποιεί για την ανάλυση της σύστασης σώματος είναι η παγκοσμίως αναγνωρισμένη Βιοηλεκτρική Εμπέδηση (BIA). Πιο συγκεκριμένα, η Βιοηλεκτρική Εμπέδηση (BIA) βασίζεται στην αντίσταση (εμπέδηση) των διαφόρων ιστών (π.χ. μυικός, λιπώδης κ.λπ.) στο ηλεκτρικό εναλλασσόμενο ρεύμα. Πρακτικά, ένα ανεπαίσθητο χαμηλής έντασης ρεύμα διαπερνά για ελάχιστα δευτερόλεπτα το σώμα του εξεταζόμενου μέσω 8 διαφορετικών ηλεκτροδίων (δύο σε κάθε άκρο) και η αντίσταση που συναντά στους διάφορους ιστούς, μεταφράζεται σε λίπος, νερό, μύες κ.ά. Το συγκεκριμένο μοντέλο λιπομετρητή είναι ένας πολυσυχνοτικός (3 συχνότητες) αναλυτής τμηματικής ανάλυσης σύστασης σώματος.

Μετρήσεις

Λίπος %, Λίπος kg, Άλιπη μάζα, Μυϊκή μάζα, Συνολικά υγρά σώματος, Εξωκυττάριο υγρό, Ενδοκυττάριο υγρό, Δείκτης μάζας σώματος, Οστική μάζα, Σωματική κατάταξη, Σπλαχνικό λίπος, Αναλογία ECW/TBW, Βασικός μεταβολικός ρυθμός, Phase Angle, Basal Metabolic Rate indicator, Μεταβολική ηλικία, Κατανομή σωματικού λίπους, Ισορροπία μυϊκής μάζας, Επίδοση μυών κάτω άκρων, Τμηματική ανάλυση για κάθε κάτω και άνω άκρο και κορμό: Ποσοστό λίπους και αξιολόγηση, Μυϊκή μάζα kg και αξιολόγηση, Reactance/resistance και phase angle.

Αναστημόμετρο Seca

Για την ακριβή καταγραφή του ύψους το γραφείο διαθέτει επιτοίχιο αναστημόμετρο της εταιρείας Seca.

Δερματοπτυχόμετρο

Ένας εναλλακτικός τρόπος μέτρησης του σωματικού λίπους είναι η μέτρηση δερματικών πτυχών με ένα ειδικό εργαλείο, το δερματοπτυχόμετρο. Η μέθοδος αυτή χρησιμοποιείται κυρίως σε αθλητές ή άτομα με χαμηλό σωματικό βάρος και λίπος, όπου δίνει και μεγαλύτερη ακρίβεια μετρήσεων.

Μεζούρα

Για την μέτρηση των περιφερειών του σώματος που είναι απαραίτητες για την αξιολόγηση της παχυσαρκίας, του κινδύνου καρδιαγγειακών νοσημάτων, αλλά ακόμα και για την απλή παρακολούθηση του βάρους, χρησιμοποιείται μεζούρα.