Διατροφή στην ενήλικη ζωή

Διατροφή στην κύηση και το θηλασμό

Η περίοδος της κύησης και του θηλασμού είναι πάρα πολύ σημαντική για τη ζωή μιας γυναίκας, γι’ αυτό και πρέπει να υπάρχει η κατάλληλη καθοδήγηση όσον αφορά την διατροφή και το σωματικό βάρος. Εξάλλου, η διατροφή στη φάση της εγκυμοσύνης δεν είναι σημαντική μόνο για τη μητέρα, αλλά κυρίως για το έμβρυο.

Διαχείριση σωματικού βάρους (πρόσληψη / απώλεια / διατήρηση βάρους)

Η διατροφή στην ενήλικη ζωή μπορεί να λάβει πολλές μορφές, ανάλογα με τον εκάστοτε στόχο (πρόσληψη, απώλεια, διατήρηση βάρους), σεβόμενοι πάντα τις αρχές ενός υγιεινού και ισορροπημένου τρόπου ζωής.

Διατροφή στην εμμηνόπαυση

Η περίοδος της εμμηνόπαυσης στις γυναίκες μπορεί να αποδειχθεί αρκετά δύσκολη και επίπονη. Με την κατάλληλη διατροφική καθοδήγηση μπορεί να αποφευχθεί μια πιθανή αύξηση του σωματικού βάρους καθώς και να επιτευχθεί μια εξομάλυνση της έκφανσης των συμπτωμάτων.

Εκπαίδευση στην υγιεινή διατροφή

Η υγιεινή διατροφή δεν θέλει κόπο, θέλει τρόπο! Είναι σημαντικό να κατανοήσουμε ότι η υγιεινή διατροφή δεν είναι αγγαρεία, αλλά τρόπος ζωής που αν τον δοκιμάσουμε, δεν θα θέλουμε ποτέ να τον αποχωριστούμε!

Χορτοφαγική διατροφή (vegetarian, vegan και όλα τα ενδιάμεσα πρωτόκολλα)

Ένα σωστά σχεδιασμένο πρωτόκολλο χορτοφαγικής διατροφής μπορεί να είναι πλήρες και να μην απαιτεί καμία συμπληρωματική χορήγηση ιχνοστοιχείων ή βιταμινών. Σε κάθε περίπτωση, είναι πολύ σημαντικό να γίνονται οι κατάλληλοι συνδυασμοί τροφών έτσι ώστε να εξασφαλίζεται επαρκής πρόσληψη όλων των απαραίτητων θρεπτικών συστατικών.

Ποικίλα διατροφικά πρότυπα (πχ Μεσογειακή διατροφή, κετογονική, διαλειμματική νηστεία κ.ά.)

Η καλύτερη δίαιτα είναι αυτή που μπορείς να ακολουθήσεις! Για τον λόγο αυτό, εφαρμόζονται διάφορα διατροφικά πρότυπα, πάντα με γνώμονα την εξατομίκευση, έτσι ώστε να μην διαταράσσεται η καθημερινότητα του διατώμενου.