Κολοκυθόσουπα με σπιτικά κρουτόν

Κολοκυθόσουπα με σπιτικά κρουτόν

Η πιο πορτοκαλί, απλή και νόστιμη κολοκυθόσουπα είναι εδώ για να μείνει!

Υλικά για 2-3 μερίδες:

  • 500γρ. πορτοκαλί κολοκύθα κομμένη
  • 1 καρότο
  • 1 κρεμμύδι
  • 1 πράσο
  • 1 πορτοκαλί γλυκοπατάτα
  • 50ml γάλα 1,5% ή κάποιο φυτικό ρόφημα
  • 3κ.σ. ελαιόλαδο
  • κουρκουμάς, αλάτι, μαύρ0 πιπέρι, καυτερή πάπρικα
  • νερό

Εκτέλεση:

  • Τσιγαρίζουμε όλα τα υλικά σε μια κατσαρόλα για περίπου 5 λεπτά.
  • Στη συνέχεια προσθέτουμε νερό που βράζει μέχρι να καλύψει τα υλικά και να φτάσει 2-3 δάχτυλα πιο πάνω.
  • Αφήνουμε τη σούπα να βράσει για περίπου μισή ώρα ή μέχρι να μαλακώσουν τα υλικά.
  • Όταν είναι έτοιμη, την αλέθουμε με ένα ραβδομπλέντερ ή σε δόσεις στο μούλτι.

Για τα κρουτόν:

Για τα σπιτικά κρουτόν, κόβουμε σε κυβάκια λίγο χθεσινό ψωμί ή 1-2 αραβικές πίτες και τα στρώνουμε σε ένα ταψί με λαδόκολλα. Καρυκεύουμε με ρίγανη, κάρυ, πάπρικα και ραντίζουμε με λίγο ελαιόλαδο. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα στους 180 βαθμούς μέχρι να γίνουν τραγανά τα κρουτόν (5-10λεπτά).

Τιπ σερβιρίσματος:

  • Συνδυάστε την κολοκυθόσουπα με κάποιο κρεμώδες τυρί όπως πχ κατίκι Δομοκού ή λίγο στραγγιστό γιαούρτι 2%. Με αυτό τον τρόπο, πέρα από το ότι θα αναδειχθεί η γεύση της σούπας, θα προσθέσουμε πρωτεϊνη στο πιάτο και θα έχουμε ένα πιο πλήρες γεύμα.
  • Εάν είστε vegan, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε κάποιο φυτικό ρόφημα (πχ γάλα σόγιας χωρίς ζάχαρη) αντί για γάλα και να αντικαταστήσετε το γιαούρτι ή το τυρί με διατροφική μαγιά για να προσθέσετε πρωτεϊνη στο γεύμα σας.


Όμοια άρθρα