Κοτόπουλο με πιπεριές, σόγια σως και σουσάμι

Κοτόπουλο με πιπεριές, σόγια σως και σουσάμι

Βαρεθήκατε να τρώτε το κοτόπουλο με ρύζι, με πατάτες, με λαχανικά, στο φούρνο, στην κατσαρόλα; Ήρθε η ώρα να γίνουμε δημιουργικοί και να προσεγγίσουμε την ασιατική κουζίνα με ένα τέλειο κοτόπουλο που είμαι σίγουρη ότι θα σας κερδίσει με την πρώτη μπουκιά!

Υλικά (για 2-3 άτομα):

  • 700γρ. φιλέτο στήθος κοτόπουλο
  • 2 πιπεριές Φλωρίνης
  • 1 μεγάλη πράσινη πιπεριά
  • 3κ.σ. σόγια σως
  • 1κ.σ. μέλι
  • 2κ.σ. ελαιόλαδο
  • 80ml κόκκινο ξηρό κρασί
  • 2κ.σ. ωμό σουσάμι
  • 2κγ κουρκουμάς με ρίγανη και μαύρο πιπέρι
  • Λίγο αλάτι (προσοχή γιατί θα προστεθεί και σόγια σως)

Εκτέλεση:

  • Σε αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνουμε το μισό ελαιόλαδο και προσθέτουμε τις πιπεριές σε ροδέλες με λίγο νερό.
  • Όταν έχει σχεδόν εξατμιστεί το νερό και οι πιπεριές έχουν αρχίσει να μαραίνονται, προσθέτουμε το κοτόπουλο, αφού το έχουμε κόψει σε μπουκιές και το έχουμε μαρινάρει με ρίγανη, κουρκουμά, πιπέρι και λίγο ελαιόλαδο. Προσθέτουμε περίπου 1 δάχτυλο νερό στο τηγάνι για να μην ξεραθεί το κοτόπουλο και να μαγειρευτεί σε βάθος.
  • Προσθέτουμε το κόκκινο κρασί, το υπόλοιπο ελαιόλαδο, την σόγια σως, το μέλι και τα μπαχαρικά. Αν χρειαστεί προσθέτουμε κι άλλο νερό κατά τη διάρκεια του μαγειρέματος.
  • Όταν οι μπουκιές έχουν ψηθεί από την μία πλευρά, τις γυρνάμε μία-μία και από την άλλη και μαγειρεύουμε.
  • Λίγο πριν να είναι έτοιμο το κοτόπουλο και εξατμιστεί πλήρως το νερό, προσθέτουμε και το σουσάμι.
  • Μαγειρεύουμε λίγο ακόμα μέχρι να τελειώσει το νερό και να δέσει η σάλτσα με τις πιπεριές. Ελέγχουμε ότι το κοτόπουλο έχει ψηθεί καλά. Αν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο νερό ακόμα για να ψηθεί το κοτόπουλο μέχρι μέσα.
  • Σερβίρουμε είτε σκέτο είτε με κάποια γαρνιτούρα όπως ρύζι, κινόα, κους κους και απολαμβάνουμε!


Παρόμοια άρθρα