Μακαρονάδα με μανιτάρια και πιπεριά chilli (vegan/νηστίσιμη)

Μακαρονάδα με μανιτάρια και πιπεριά chilli (vegan/νηστίσιμη)

Για όσους θεωρούν ότι οι vegan (ή νηστίσιμες) επιλογές είναι περιορισμένες και άγευστες, είμαι εδώ για να σας αποδείξω το αντίθετο! Οι επιλογές είναι πραγματικά πάρα πολλές και δεν είναι απαραίτητο να περιλαμβάνουν σπάνια, δυσεύρετα ή ακριβά υλικά. Στην παρούσα συνταγή λοιπόν έχουμε τα πιο απλά υλικά! Μανιτάρια, σκόρδο, καυτερές πιπεριές chilli, λίγο λευκό κρασί, ελαιόλαδο και μυρωδικά. Εύκολη, γρήγορη και ελαφριά!

Υλικά για 2-3 άτομα:

  • 250γρ. μακαρόνια (1/2 πακέτο)
  • 500γρ. μανιτάρια λευκά
  • 2 καυτερές πιπεριές chilli (ή ξερό μπούκοβο)
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 100ml λευκό κρασί
  • 2κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1κγ κουρκουμάς
  • 1κγ ρίγανη ή θυμάρι
  • 1κγ δενδρολίβανο
  • Αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση:

  • Βράζουμε τα μακαρόνια σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας, κρατάμε 2-3 κ.σ. νερό στο οποίο έβρασαν τα μακαρόνια και στραγγίζουμε.
  • Σε αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνουμε πρώτα το ελαιόλαδο, το σκόρδο και τις πιπεριές σε μέτρια φωτιά προσέχοντας να μην μας καούν.
  • Όταν μαραθούν, προσθέτουμε τα μανιτάρια κομμένα στα 4 (αν είναι μεγάλα) ή στα 2 (αν είναι μικρά) και το νερό που κρατήσαμε από τα μακαρόνια.
  • Όταν έχουν μαγειρευτεί και τα μανιτάρια, προσθέτουμε το λευκό κρασί και μαγειρεύουμε μέχρι να εξατμιστεί το αλκοόλ και να δέσει η «σάλτσα».
  • Προσθέτουμε τα στραγγισμένα μακαρόνια στο τηγάνι και ανακατεύουμε.
  • Σερβίρουμε και απολαμβάνουμε!

 



Παρόμοια άρθρα