Μανιτάρια με γλυκοπατάτα στο φούρνο

Μανιτάρια με γλυκοπατάτα στο φούρνο

Η γλυκοπατάτα, όπως λέει και το όνομά της έχει γλυκιά γεύση, λίγο λιγότερες θερμίδες, περισσότερες φυτικές ίνες και περισσότερες βιταμίνες από την κλασσική πατάτα. Επίσης, έχει χαμηλότερο γλυκαιμικό δείκτη, παρά την γλυκιά της γεύση. Ευκαιρία λοιπόν να την εντάξουμε στη διατροφή μας.

Η συγκεκριμένη πρόταση είναι νηστίσιμη (ή vegan) και πανεύκολη!

Υλικά για 3-4 άτομα:

  • 1 μεγάλη πορτοκαλί γλυκοπατάτα (800γρ.)
  • 1 μέτρια πατάτα (200γρ.)
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι
  • 500γρ. μανιτάρια πλευρώτους
  • 500γρ. λευκά μανιτάρια
  • 100ml κόκκινο κρασί
  • 200γρ. νερό
  • Ρίγανη, δενδρολίβανο, αλάτι, μαύρο πιπέρι, κουρκουμάς
  • 40ml έξτρα παρθένο ελαιόλαδο

Εκτέλεση:

  • Κόβουμε σε μεγάλα κυβάκια τις πατάτες και τα λευκά μανιτάρια.
  • Κόβουμε τις σκληρές άκρες από τα πλευρώτους, αν έχουν.
  • Κόβουμε το κρεμμύδι σε λεπτές ροδέλες.
  • Βάζουμε όλα τα κομμένα υλικά σε μια γάστρα ή κάποιο πυρίμαχο σκεύος, μαζί με τα μπαχαρικά, τα υγρά και το ελαιόλαδο
  • Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για περίπου 1,5 ώρα ή μέχρι να ψηθούν οι πατάτες και να εξατμιστεί το επιπλέον νερό από τα μανιτάρια.

Διατροφικά tips:

Αν ακολουθείτε vegan διατροφή, μπορείτε να συνοδεύσετε το πιάτο σας με tofu ή διατροφική μαγιά για να προσθέσετε πρωτεΐνη στο γεύμα σας.

Αν δεν ακολουθείτε vegan διατροφή, συνοδεύστε με cottage cheese το οποίο έχει πολύ υψηλή περιεκτικότητα σε πρωτεΐνη  και πολύ λίγα λιπαρά.

 



Παρόμοια άρθρα