Σαλάτα με χρωματιστά φασόλια και σως φράουλα

Σαλάτα με χρωματιστά φασόλια και σως φράουλα

Εάν έχετε βαρεθεί να τρώτε συνέχεια τα φασόλια με τον ίδιο τρόπο και ψάχνετε για ενδιαφέρουσες εναλλακτικές, αυτή η συνταγή έχει φτιαχτεί για εσάς! Σαλάτα με χρωματιστά φασόλια Πρεσπών με σως φράουλα για να εντάξετε τα όσπρια στην καθημερινότητά σας και το καλοκαίρι.

Πάμε στη συνταγή;

Υλικά για 4 μερίδες:

  • 1 φλ. φασόλια
  • 200γρ μανιτάρια πλευρώτους
  • 2 καρότα
  • 150γρ τοματίνια (~15)

Για την σως:

  • 1 στυμμένο λεμόνι
  • 2 φράουλες
  • 1 κ.γλ. μέλι
  • 2 κ.σ. μουστάρδα
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • Θυμάρι
  • Πάπρικα

Εκτέλεση:

  • Βράζουμε τα μουλιασμένα φασόλια για περίπου 40 λεπτά.
  • Κόβουμε τα καρότα σε στικς και ψήνουμε airfryer στους 200οC για 10 λεπτά ή στο αντικολλητικό τηγάνι με ελάχιστο ελαιόλαδο.
  • Αφού είναι έτοιμα τα φασόλια, τα καρότα και τα μανιτάρια, τα τοποθετούμε σε ένα μπολ.
  • Ψιλοκόβουμε τα τοματίνια και τα προσθέτουμε με τα υπόλοιπα υλικά.
  • Για την σως ψιλοκόβουμε τις φράουλες, προσθέτουμε όλα τα υλικά σε ένα βαζάκι και αναδεύουμε καλά.
  • Περιχύνουμε την σως στην σαλάτα μας και ανακατεύουμε.
  • Σερβίρουμε και απολαμβάνουμε!

Nutritional info:

  • Συνταγή εξαιρετικά πλούσια σε φυτικές ίνες. Πιο συγκεκριμένα μία μερίδα μας προσδίδει 26γρ. φυτικών ινών, όταν οι συστάσεις για την ημερήσια πρόσληψη είναι 25-30γρ.
  • Υψηλό πρωτεϊνικό περιεχόμενο, καθιστώντας το γεύμα ιδανική επιλογή για vegan ή vegetarian διατροφή.
  • Πλήρες γεύμα καθώς περιλαμβάνει όλα τα μακροθρεπτικά συστατικά: πρωετεϊνες, υδατάνθρακες και λιπαρά.
  • Το λεμόνι και η φράουλα του dressing είναι σημαντικές πηγές βιταμίνης C, η οποία βοηθά την απορρόφηση του μη αιμικού σιδήρου των οσπρίων.
  • Γεύμα χαμηλού γλυκαιμικού δείκτη λόγω των φυτικών ινών, της πρωτεϊνης και του χαμηλού περιεχομένου σε σάκχαρα, κατάλληλο για ανθρώπους με σακχαρώδη διαβήτη ή διαταραχές γλυκόζης.
  • Η σαλάτα μπορεί κάλλιστα να γίνει με οποιοδήποτε όσπριο σας αρέσει!

 

Διατροφική Αξία (ανά μερίδα):

Θερμίδες: 513kcal

Υδατάνθρακες: 102γρ

Σάκχαρα: 7γρ

Λίπος: 9γρ

Κορεσμένα: 1,5γρ

Πρωτεΐνη: 33γρ

Φυτικές Ίνες: 26γρ

 

Θερμιδικό περιεχόμενο: 212kcal ανά 100γρ. σαλάτας

 

 

 



Παρόμοια άρθρα