
Σαλάτα με πλιγούρι και αβοκάντο (πλούσια σε ω-3)
Γρήγορη, υγιεινή και νόστιμη, αυτή η σαλάτα θα γίνει το αγαπημένο σας comfort food! Ιδανική για τους λάτρεις του αβοκάντο αλλά ακόμα και για εσάς που ακόμα διστάζετε, μια δοκιμή θα σας πείσει!
Υλικά για 3-4 μερίδες:
- 150γρ. πλιγούρι
- 2 ντομάτες
- 1 αβοκάντο
- 120γρ. βρασμένο καλαμπόκι
- 1 πράσινη πιπεριά
Για την σως:
- 10γρ. έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
- 20γρ. φυστικοβούτυρο χωρίς πρόσθετο αλάτι και ζάχαρη
- 20γρ. ξύδι βαλσάμικο
- 1 κοφτό κγ μελι
- Λίγο μαύρο πιπέρι, λίγο αλάτι και ρίγανη
Εκτέλεση:
- Αφήνουμε το πλιγούρι να φουσκώσει σε 350γρ. νερό για 2-3 ώρες ή μέχρι να απορροφήσει εντελώς όλο το νερό και στη συνέχεια το ρίχνουμε σε νερό που βράζει για 5-10 λεπτά. Διαφορετικά, αν δεν έχουμε χρόνο, το βράζουμε απευθείας σε άφθονο νερό μέχρι να μαλακώσει.
- Κόβουμε όλα τα λαχανικά μας σε κυβάκια και τα τοποθετούμε σε ένα μεγάλο μπολ.
- Για την σως, βάζουμε όλα τα υλικά σε ένα μικρό βάζο που κλείνει καλά και χτυπάμε δυνατά μέχρι να αποκτήσουμε ένα ομοιογενές μίγμα.
- Περιχύνουμε την σαλάτα μας, ανακατεύουμε και σερβίρουμε!
Διατροφικές πληροφορίες:
- Vegan πιάτο με πολύ υψηλό δείκτη κορεσμού και χαμηλό γλυκαιμικό δείκτη.
- Πλούσιο σε ω-3, ω-6 και μονοακόρεστα λιπαρά οξέα, καθώς και σε φυτικές ίνες.
- Λίγα σάκχαρα και κυρίως σύνθετοι υδατάνθρακες.
- Δροσερό, εύκολο στη μεταφορά και στην αποθήκευση.
- Ιδανικό για ταπεράκι στη δουλειά ή ακόμα και στην παραλία.