Σαλάτα με πλιγούρι και αβοκάντο (πλούσια σε ω-3)

Σαλάτα με πλιγούρι και αβοκάντο (πλούσια σε ω-3)

Γρήγορη, υγιεινή και νόστιμη, αυτή η σαλάτα θα γίνει το αγαπημένο σας comfort food! Ιδανική για τους λάτρεις του αβοκάντο αλλά ακόμα και για εσάς που ακόμα διστάζετε, μια δοκιμή θα σας πείσει!

Υλικά για 3-4 μερίδες:

  • 150γρ. πλιγούρι
  • 2 ντομάτες
  • 1 αβοκάντο
  • 120γρ. βρασμένο καλαμπόκι
  • 1 πράσινη πιπεριά

Για την σως:

  • 10γρ. έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
  • 20γρ. φυστικοβούτυρο χωρίς πρόσθετο αλάτι και ζάχαρη
  • 20γρ. ξύδι βαλσάμικο
  • 1 κοφτό κγ μελι
  • Λίγο μαύρο πιπέρι, λίγο αλάτι και ρίγανη

Εκτέλεση:

  • Αφήνουμε το πλιγούρι να φουσκώσει σε 350γρ. νερό για 2-3 ώρες ή μέχρι να απορροφήσει εντελώς όλο το νερό και στη συνέχεια το ρίχνουμε σε νερό που βράζει για 5-10 λεπτά. Διαφορετικά, αν δεν έχουμε χρόνο, το βράζουμε απευθείας σε άφθονο νερό μέχρι να μαλακώσει.
  • Κόβουμε όλα τα λαχανικά μας σε κυβάκια και τα τοποθετούμε σε ένα μεγάλο μπολ.
  • Για την σως, βάζουμε όλα τα υλικά σε ένα μικρό βάζο που κλείνει καλά και χτυπάμε δυνατά μέχρι να αποκτήσουμε ένα ομοιογενές μίγμα.
  • Περιχύνουμε την σαλάτα μας, ανακατεύουμε και σερβίρουμε!

 

Διατροφικές πληροφορίες:

  • Vegan πιάτο με πολύ υψηλό δείκτη κορεσμού και χαμηλό γλυκαιμικό δείκτη.
  • Πλούσιο σε ω-3, ω-6 και μονοακόρεστα λιπαρά οξέα, καθώς και σε φυτικές ίνες.
  • Λίγα σάκχαρα και κυρίως σύνθετοι υδατάνθρακες.
  • Δροσερό, εύκολο στη μεταφορά και στην αποθήκευση.
  • Ιδανικό για ταπεράκι στη δουλειά ή ακόμα και στην παραλία.


Παρόμοια άρθρα