Αλμυρό porridge (χυλός βρώμης) με φέτα ή ανθότυρο

Αλμυρό porridge (χυλός βρώμης) με φέτα ή ανθότυρο

Ο χυλός βρώμης ή porridge συνηθίζεται ως γλυκό πρωινό με την προσθήκη φρούτων, μελιού, ξηρών καρπών κλπ. ΟΜΩΣ, υπάρχει και αλμυρός χυλός βρώμης και μάλιστα πολύ νόστιμος! Αν θέλετε ένα ζεστό μπολ με “τραχανά” του λεπτού δοκιμάστε τη συνταγή και θα με θυμηθείτε!

Υλικά:

  • 40γρ. Νιφάδες βρώμης
  • 400γρ. Νερό
  • 50γρ. Φέτα/Ανθότυρο

Εκτέλεση:
-Βάζουμε σε ένα μικρό κατσαρολάκι τη βρώμη με το νερό και τη μισή ποσότητα τoυ τυριού και το βράζουμε σε μέτρια φωτιά ανακατεύοντας συνεχώς για να μην κολλήσει.

-Προσθέτουμε λίγο αλάτι και μαύρο πιπέρι.

-Όταν δημιουργηθεί ο χυλός, αποσύρουμε από τη φωτιά και σερβίρουμε με την υπόλοιπη φέτα/ανθότυρο.

-Καταναλώνουμε το πιάτο ζεστό.

Ενεργειακό περιεχόμενο: 280kcal

Διατροφικά facts:

  • Ελάχιστα λιπαρά που προέρχονται αποκλειστικά από το τυρί.
  • Ταιριάζει τέλεια και με τυριά χαμηλών λιπαρών όπως πχ cottage cheese ή κατίκι Δομοκού και αποτελεί ένα καλό και ισορροπημένο μεταπροπονητικό γεύμα
  • Χαμηλός γλυκαιμικός δείκτης, ιδανική επιλογή για πρωινό/βραδινό ατόμου με διαταραχές σακχάρου.
  • Φυτικές ίνες λόγω της βρώμης.
  • Για μεγαλύτερη θερμιδική ενίσχυση μπορούμε να σερβίρουμε με λίγο ωμό ελαιόλαδο.
  • Η μερίδα είναι ενδεικτική, μπορούμε να αυξήσουμε ή να μειώσουμε τις ποσότητες τηρώντας τις αναλογίες της συνταγής.


Παρόμοια άρθρα