
Banana bread ή μπανανόψωμο με σοκολάτα
Η σημερινή συνταγή είναι ένα εύκολο, υγιεινό και ελαφρύ μπανανόψωμο. Ιδανικό για πρωινό ή σνακ για μικρούς και μεγάλους. Η συνταγή βασίζεται στο περιοδικό Olive με μικρές δικές μου προσαρμογές.
Υλικά:
- 160γρ. ζάχαρη
- 60γρ. μαργαρίνη
- 2 αυγά
- 2 ώριμες μπανάνες πολτοποιημένες με το πιρούνι
- 240γρ. αλεύρι
- 1/2 κγ κανέλα
- 1/2 κγ σκόνη τζίντζερ
- 1κγ σόδα
- 1κγ μπέικιν πάουντερ
- 1 βανιλίνη
- 60γρ. μαύρη σοκολάτα, σπασμένη σε μικρά κομμάτια ή “δάκρυα” σοκολάτας
- λίγο ελαιόλαδο για το άλειμμα της φόρμας
Εκτέλεση
- Χτυπάμε τη ζάχαρη με τη μαργαρίνη στο μίξερ για 5-10 λεπτά μέχρι να ασπρίσει και να αφρατέψει το μίγμα. Προσθέτουμε τα αυγά και μετά τις πολτοποιημένες μπανάνες.
- Ανακατεύουμε το αλεύρι με τη σόδα, το μπέικιν πάουντερ, την κανέλα, το τζίντζερ και τη βανιλίνη και τα ενσωματώνουμε τμηματικά στο μίγμα με τις μπανάνες. Χτυπάμε καλά.
- Προσθέτουμε τη σοκολάτα και χτυπάμε λίγο ακόμα.
- Στρώνουμε το μίγμα σε μακρόστενη φόρμα ψωμιού αλειμμένη με λίγο ελαιόλαδο.
- Ψήνουμε το μπανανόψωμο σε προθερμασμένο φούρνο στους 180οC για 45-60 λεπτά στη λειτουργία πάνω-κάτω, ή έως ότου πάρει ωραίο χρώμα.
Νutritional facts
- Το μπανανόψωμο είναι μια πολύ καλή εναλλακτική ενός κλασσικού κέικ καθώς δεν είναι τόσο γλυκό, είναι πιο ελαφρύ και περιέχει μπανάνες!
- Οι μπανάνες είναι πλούσιες σε κάλιο, μαγνήσιο, φυτικές ίνες, βιταμίνη C κ.ά.
- Η φυσικά γλυκιά γεύση της μπανάνας και η ιδιαίτερη υφή της είναι υπεύθυνες για την σύσταση και το διακριτικό άρωμα του ψωμιού.
- Ενεργειακή απόδοση: Η συνταγή βγάζει περίπου 12-14 κομμάτια, άρα η ενεργειακή απόδοση είναι περίπου 200kcal/ κομμάτι ή 320kcal/100γρ.