Χρόνια πολλά από τη διαιτολόγο σου!

Χρόνια πολλά από τη διαιτολόγο σου!

Δευτέρα 8 Μαρτίου 2022

8 Μαρτίου έχει οριστεί ως η Παγκόσμια Ημέρα της γυναίκας. Αν ψάξουμε στο διαδίκτυο σίγουρα θα βρούμε πολλά άρθρα και πολλούς σχολιασμούς σχετικά με το τι είναι αυτή η μέρα και τι αντιπροσωπεύει.

Εγώ προσωπικά θα ήθελα να ευχηθώ σε όλες τις γυναίκες Χρόνια Πολλά από την πλευρά μου, την πλευρά της διαιτολόγου. Λόγω επαγγέλματος και ήδη από τα φοιτητικά μου χρόνια, συναναστρέφομαι και ασχολούμαι πολύ συχνά με γυναίκες. Κι έχω παρατηρήσει πολύ τις γυναίκες!

Δεν έχω σκοπό να κάνω καμία σύγκριση μεταξύ των δύο φύλων. Θα ήθελα απλά να παρατηρήσω πόσο πολύπλοκες και πόσο απλές είναι οι γυναίκες! Μπορούν να τρέχουν όλη μέρα και να είναι συνεπείς σε όλες τους τις υποχρεώσεις και ξαφνικά να πέφτουν σε κατάθλιψη και να βουλιάζουν στις τύψεις τους επειδή έφαγαν εκείνη την πάστα και “ήταν μεγάλη υπερβολή”!

Από την ώρα που γεννιόμαστε έχουμε έναν ρόλο στην κοινωνία, καλώς ή κακώς. Η καθεμία από εμάς διαχειρίζεται με το δικό της τρόπο όλα όσα μας ανατίθενται σε κάθε περίσταση. Η καθεμία από εμάς όμως οφείλει να είναι περήφανη και να αγαπάει τον εαυτό της με έναν τρόπο που να μπορεί να τον προστατεύει από όλα όσα προσπαθούν να τη ρίξουν.

Προστάτευσε τον εαυτό σου από όλους εκείνους που δεν σε θεώρησαν αρκετά όμορφη για να σε προσλάβουν σε εκείνη τη δουλειά. Από εκείνους τους συμμαθητές που σε κορόιδευαν γιατί δεν ήσουν αρκετά αδύνατη, ψηλή, δεν έμοιαζες με τα άλλα κορίτσια της τάξης σου. Προστάτευσε τον εαυτό σου από τους συναδέλφους που δεν σε υπολογίζουν όπως θα έπρεπε γιατί “οκ γυναίκα είναι, δεν θα φτάσει ψηλά”. Από εκείνους που μένουν στην εμφάνισή σου και δεν έχουν ιδέα τι κρύβεται πίσω από αυτή και μάλλον δεν τους ενδιαφέρει κιόλας.

Να αγαπάς εσένα και να μην είσαι υπερβολικά αυστηρή με τον εαυτό σου! Μόνο έτσι μπορείς να αγαπήσεις και να δώσεις και στους άλλους. Ο κόσμος βασίζεται στις γυναίκες, όπως βασίζεται και στους άνδρες. Δεν είναι διαγωνισμός! Είναι παιχνίδι συνεργασίας.

Μην αναλώνεσαι σε γνώμες των άλλων. Δεν λέω ότι είναι εύκολο. Θέλει κόπο, χρόνο και προσπάθεια. Αλλά αξίζει. Δεν μπορείς να ευχαριστείς τους πάντες. Για κάποιους θα είσαι η κακιά της υπόθεσης. Αποδέξου το και προχώρα!

Και μη στέκεσαι σε λίγα παραπανίσια κιλά! Θέλεις να αλλάξεις; ΕΣΥ, ΓΙΑ ΣΕΝΑ, θέλεις να αλλάξεις; Μην κοιτάς τι λέει η κοινωνία. Αν το θέλεις εσύ, η κατάλληλη στιγμή είναι τώρα. Θέλεις να χάσεις/βάλεις κιλά για τον οποιοδήποτε λόγο; Να το κάνεις! Εσύ αποφασίζεις. Αλλά σε παρακαλώ, μην αφήνεις ένα νούμερο στη ζυγαριά να καθορίζει ποια είσαι! Είναι απλά ένα νούμερο και είναι στο δικό σου χέρι να το αλλάξεις. Μην γίνεσαι ενοχική! Μην πέφτεις σε κατάθλιψη, μην μισείς τον εαυτό σου επειδή η ζυγαριά δεν σε ευχαρίστησε σήμερα το πρωί. Μην φτάνεις στα άκρα γιατί δεν σου αξίζει. Δεν είσαι ένα νούμερο ή μια εικόνα ή μια άποψη που έχει κάποιος για σένα. Είσαι κόρη, αδελφή, μητέρα, σύζυγος, σύντροφος, φίλη.. πρόσθεσε ό,τι άλλο σε αντιπροσωπεύει! Και σημαίνεις πολλά για τους δικούς σου ανθρώπους.

Συμφιλιώσου με εσένα και μπορείς να καταφέρεις οτιδήποτε θελήσεις! Αρκεί να το θελήσεις!

Χρόνια μας πολλά κορίτσια!

 

 

 Παρόμοια άρθρα