Light Quiche Lorraine με σπανάκι (Κις Λορέν με σπανάκι)
Σε ποιόν δεν αρέσει ένα ωραίο brunch και πόσο μάλλον όταν είναι σπιτικό, χωρίς συντηρητικά και περιττά λιπαρά; Ένα από τα πιο κλασσικά και αγαπημένα πιάτα για ένα brunch ή ελαφρύ μεσημεριανό είναι η τάρτα κις λορέν. Για να αποφύγουμε τα κορεσμένα λιπαρά και τον χρόνο προετοιμασίας, έχουμε να σας προτείνουμε την παρακάτω τρομερή συνταγή που θα σας λύσει τα χέρια. Πάμε;

Υλικά:
- 1 μεγάλη τορτίγια ολικής
- 3 αυγά
- 50γρ. σπανάκι
- Ντοματίνια
- 30γρ (2κ.σ.) κατίκι
Εκτέλεση:
-Σε ένα μικρό ταψάκι ή θήκη για airfryer τοποθετούμε την τορτίγια, έτσι ώστε να καλύψει τον πάτο και να ανέβει ελαφρά στα τοιχώματα.
-Χτυπάμε τα αυγά.
-Τοποθετούμε το σπανάκι πάνω στην τορτίγια και περιχύνουμε με τα χτυπημένα αυγά.
-Συμπληρώνουμε με τα ντοματίνια και το κατίκι.
-Ψήνουμε στο airfryer ή σε προθερμασμένο φούρνο για 20-25 λεπτά στους 180oC.
-Κόβουμε σε 4 κομμάτια, σερβίρουμε και απολαμβάνουμε.
Διατροφική Αξία (ανά κομμάτι):
Θερμίδες: 130kcal
Υδατάνθρακες: 7,5γρ
Σάκχαρα: 0γρ
Λίπος: 7γρ
Κορεσμένα: 0γρ
Πρωτεΐνη: 8γρ
Φυτικές Ίνες: 0,5γρ


