Light Quiche Lorraine με σπανάκι (Κις Λορέν με σπανάκι)

Light Quiche Lorraine με σπανάκι (Κις Λορέν με σπανάκι)

Σε ποιόν δεν αρέσει ένα ωραίο brunch και πόσο μάλλον όταν είναι σπιτικό, χωρίς συντηρητικά και περιττά λιπαρά; Ένα από τα πιο κλασσικά και αγαπημένα πιάτα για ένα brunch ή ελαφρύ μεσημεριανό είναι η τάρτα κις λορέν. Για να αποφύγουμε τα κορεσμένα λιπαρά και τον χρόνο προετοιμασίας, έχουμε να σας προτείνουμε την παρακάτω τρομερή συνταγή που θα σας λύσει τα χέρια. Πάμε;

Υλικά:

  • 1 μεγάλη τορτίγια ολικής
  • 3 αυγά
  • 50γρ. σπανάκι
  • Ντοματίνια
  • 30γρ (2κ.σ.) κατίκι

Εκτέλεση:

-Σε ένα μικρό ταψάκι ή θήκη για airfryer τοποθετούμε την τορτίγια, έτσι ώστε να καλύψει τον πάτο και να ανέβει ελαφρά στα τοιχώματα.

-Χτυπάμε τα αυγά.

-Τοποθετούμε το σπανάκι πάνω στην τορτίγια και περιχύνουμε με τα χτυπημένα αυγά.

-Συμπληρώνουμε με τα ντοματίνια και το κατίκι.

-Ψήνουμε στο airfryer ή σε προθερμασμένο φούρνο για 20-25 λεπτά στους 180oC.

-Κόβουμε σε 4 κομμάτια, σερβίρουμε και απολαμβάνουμε.

 

Διατροφική Αξία (ανά κομμάτι):

Θερμίδες: 130kcal

Υδατάνθρακες: 7,5γρ

Σάκχαρα: 0γρ

Λίπος: 7γρ

Κορεσμένα: 0γρ

Πρωτεΐνη: 8γρ

Φυτικές Ίνες: 0,5γρ

 



Παρόμοια άρθρα