Μακαρονάδα “α λα κρεμ” με γιαούρτι και μπρόκολο

Μακαρονάδα “α λα κρεμ” με γιαούρτι και μπρόκολο

Επειδή ξέρω πόσο αγαπάτε τα μακαρόνια και πάντα ψάχνετε μια νέα συνταγή για να ξεφύγετε από τα συνηθισμένα, είστε στο σωστό μέρος!

Ετοίμασα μια υγιεινή συνταγή για μακαρόνια με γιαούρτι αντί για κρέμα γάλακτος. Με αυτή την απλή αλλαγή, αποφεύγουμε έξυπνα τα επιβλαβή κορεσμένα λιπαρά οξέα της κρέμας γάλακτος και αντικαθιστούμε με την πρωτεϊνη του γιαουρτιού.

Υλικά για 4-6 μερίδες:

  • 500γρ. μακαρόνια βίδες ή πένες (κατά προτίμηση ολικής)
  • 1 μπρόκολο
  • 3 κόκκινες πιπεριές
  • 500γρ. στραγγιστό γιαούρτι 2% λιπαρά
  • 3 κουταλιές από το νερό στο οποίο έβρασαν τα μακαρόνια
  • 2κ.σ. τριμμένη ξερή μυζήθρα
  • αλάτι, πιπέρι, κουρκουμάς
  • ελαιόλαδο

Εκτέλεση:

  • Βράζουμε ελαφρώς το μπρόκολο, έτσι ώστε να μην μαλακώσει πολύ.
  • Βράζουμε τα μακαρόνια σύμφωνα με τις οδηγίες στο κουτί τους και λίγο πριν τα στραγγίξουμε, κρατάμε με την μεγάλη κουτάλα, 3 κουταλιές από το νερό στο οποίο βράσαμε τα μακαρόνια. Το νερό αυτό είναι εμπλουτισμένο με το άμυλο των μακαρονιών και θα μας βοηθήσει να δέσουμε τη σάλτσα.
  • Σε ένα μπολ προσθέτουμε το γιαούρτι, το νερό από τα μακαρόνια, αλάτι, πιπέρι και κουρκουμά και ανακατεύουμε καλά με ένα πιρούνι ή με ένα σύρμα, έτσι ώστε να ομογενοποιηθεί το μίγμα και να πάρει τη μορφή κρέμας.
  • Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι, προσθέτουμε ελάχιστο ελαιόλαδο και σωτάρουμε τις πιπεριές και το μπρόκολο (κομμένο σε μικρές φουντίτσες). Αλατοπιπερώνουμε ελαφρώς.
  • Στη συνέχεια, προσθέτουμε στο τηγάνι την κρέμα του γιαουρτιού, τη μυζήθρα και 2κ.σ. ελαιόλαδο και ανακατεύουμε.
  • Αφήνουμε τη σάλτσα να βράσει και να δέσει.
  • Όταν είναι σχεδόν έτοιμη, προσθέτουμε τα στραγγισμένα μακαρόνια και ανακατεύουμε καλά. Σβήνουμε το μάτι και αποσύρουμε από τη φωτιά.
  • Σερβίρουμε και είμαστε έτοιμοι!

Nutritional info:

  1. Η μακαρονάδα μας είναι ελαφριά, με ελάχιστα λιπαρά και ικανοποιητική πρωτεϊνη!
  2. Επίσης, το μπρόκολο και η κόκκινη πιπεριά προσδίδουν βιταμίνες (C, A κ.ά.) και αντιοξειδωτικές ουσίες.
  3. Ο κουρκουμάς ανεβάζει ακόμα περισσότερο τη διατροφική αξία του πιάτου με τις αντιοξειδωτικές και αντικαρκινικές του ιδιότητες, ενώ προσδίδει και αυτό το ελαφρύ κίτρινο χρώμα στη σάλτσα μας.
  4. Η μακαρονάδα μας μπορεί να θεωρηθεί “α λα κρεμ” μόνο λόγω της υφής της σάλτσας γιαουρτιού, καθώς τα πραγματικά φαγητά “α λα κρεμ” κρύβουν πολλά κορεσμένα λιπαρά και θερμίδες και σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να θεωρηθούν υγιεινές επιλογές.

 



Παρόμοια άρθρα