Μακαρονάδα με κολοκυθάκι και φέτα

Μακαρονάδα με κολοκυθάκι και φέτα

Για τους φανς των ζυμαρικών αλλά και του καλοκαιριού, σας έχω την πιο ελαφριά, απλή και νόστιμη μακαρονάδα που θα σας χορτάσει και θα σας ευχαριστήσει χωρίς να σας βαρύνει. Επειδή πάντα προτιμούμε να καταναλώνουμε τα λαχανικά στην εποχή τους, η ιδανική περίοδος για αυτή την συνταγή είναι το καλοκαίρι για να μπορούμε να έχουμε φρέσκα εποχιακά κολοκυθάκια. Πάμε στη συνταγή;

Υλικά για 1 μερίδα:

  • 90γρ. ζυμαρικά της επιλογής μας (ζυγίζουμε πριν το βράσιμο)
  • 2 μικρά κολοκυθάκια ή 1 μεγάλο
  • Αλάτι, πιπέρι, θυμάρι
  • 1,5κ.σ. ελαιόλαδο
  • 50γρ. φέτα

Εκτέλεση:

  • Βράζουμε τα ζυμαρικά μας σε άφθονο νερό, με βάση τις οδηγίες.
  • Κόβουμε τα κολοκυθάκια σε λεπτές φέτες, αφού προηγουμένως τα έχουμε πλύνει πολύ καλά.
  • Σε αντικολλητικό τηγάνι προσθέτουμε 1κ.σ. ελαιόλαδο και αφού ζεσταθεί καλά, προσθέτουμε επίσης τα κολοκυθάκια μαζί με το αλάτι, το πιπέρι και το θυμάρι. Αφήνουμε να μαγειρευτούν, ανακατεύοντας τακτικά για να μην κολλήσουν. Μπορούμε να προσθέσουμε και λίγες κουταλιές από το νερό που βράζουν τα μακαρόνια για να διευκολυνθεί το μαγείρεμα και να γίνει πιο ομοιόμορφο.
  • Όταν είναι έτοιμα τα μακαρόνια, στραγγίζουμε το νερό και τα προσθέτουμε στο αντικολλητικό τηγάνι μαζί με τα κολοκυθάκια για να δέσουν.
  • Σερβίρουμε σε πιάτο και προσθέτουμε την τριμμένη φέτα καθώς και 1/2 κ.σ. φρέσκο ελαιόλαδο.
  • Καλή μας όρεξη!

Διατροφικές πληροφορίες:

  • Το μέγεθος της μερίδας είναι ενδεικτικό και δεν αφορά όλο τον πληθυσμό. Χρειάζεται πάντα εξατομίκευση. Ενδεικτικά, εάν η συνταγή αφορά άντρα μπορούμε να βράσουμε 150γρ. μακαρόνια (ζύγισμα πριν το βράσιμο) και να αυξήσουμε αναλογικά και τα υπόλοιπα υλικά.
  • Η συγκεκριμένη μερίδα όπως αναγράφεται στη συνταγή μας αποδίδει 700kcal και αποτελεί ένα πλήρες γεύμα που συνδυάζει υδατάνθρακες, καλά λιπαρά, πρωτεϊνη και φυτικές ίνες.
  • Μια καλή επιλογή για ζυμαρικά είναι τα ζυμαρικά ολικής άλεσης ή τα ζυμαρικά από αλέυρι οσπρίου πχ ζυμαρικά από κόκκινη φακή.


Παρόμοια άρθρα