Μακαρονάδα με τόνο και γιαούρτι (πλούσια σε πρωτεϊνη)

Μακαρονάδα με τόνο και γιαούρτι (πλούσια σε πρωτεϊνη)

Μακαρόνια με σάλτσα ντομάτας, μακαρόνια με κιμά, μακαρόνια με pesto βασιλικού… Πολύ συχνά καταλήγουμε σε κάποιες σταθερές επιλογές ενώ μπορούμε να κάνουμε τόσους διαφορετικούς συνδυασμούς και να μεταμορφώσουμε τα ζυμαρικά στο πιο υγιεινό και νόστιμο πιάτο της εβδομάδας!

Μακαρονάδα με τόνο και γιαούρτι λοιπόν και έχουμε ένα πιάτο πλούσιο σε πρωτεΐνη υψηλής βιολογικής αξίας, φτωχό σε λιπαρά και με υψηλό δείκτη κορεσμού έτσι ώστε να μας κρατάει χορτάτους για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα! Και το καλύτερο; Ετοιμάζεται στο πι και φι με σχεδόν μηδενικό μαγείρεμα!

Υλικά για 2-4 μερίδες:

  • ½ -1 πακέτο ζυμαρικά (ανάλογα με το πόσες μερίδες θέλουμε)
  • 400γρ. γιαούρτι 2%
  • 240γρ. τόνος σε νερό
  • 20γρ. μουστάρδα
  • 60γρ. βραστό καλαμπόκι (ή κονσέρβα)
  • ¼ στυμμένο λεμόνι
  • 4κ.σ. νερό (προτιμήστε το νερό στο οποίο έβρασαν τα μακαρόνια)
  • Αλάτι, μαύρο πιπέρι, κουρκουμάς, κρόκος Κοζάνης σε σκόνη (περισσότερα για τον κρόκο εδώ: https://nutrisecrets.gr/krokos-kozanis-to-chrysafi-tis-ellinikis-gis/ )

Εκτέλεση:

  • Βράζουμε τα μακαρόνια και κρατάμε λίγο από το νερό τους.
  • Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά και έχουμε έτοιμη την «σάλτσα» μας.Σερβίρουμε 2-3 κ.σ. από το μίγμα (προσαρμόζουμε την μερίδα ανάλογα με τις ανάγκες του ατόμου) σε ένα πιάτο με ζυμαρικά και απολαμβάνουμε!

Διατροφικές πληροφορίες:

    • Ιδανικό για μεταπροπονητικό γεύμα καθώς περιέχει υδατάνθρακες και πρωτεΐνες σε κατάλληλη αναλογία.
    • Υψηλός δείκτης κορεσμού που μας εξασφαλίζει ότι δεν θα πεινάσουμε σύντομα.
    • Χαμηλός γλυκαιμικός δείκτης που μπορεί να γίνει ακόμα χαμηλότερος εάν επιλέξουμε ζυμαρικά ολικής άλεσης και τα καταναλώσουμε al dente.
    • Εύκολη και γρήγορη συνταγή που μπορεί να γίνει και γεύμα της τελευταίας στιγμής.
    • Μια άλλη πρόταση σερβιρίσματος είναι το μίγμα με το γιαούρτι και τον τόνο και συνοδεία σαλάτας ή μέσα σε τορτίγια ή αραβική πίτα ως wrap. Ιδανικό για γρήγορο γεύμα στη δουλειά.


Παρόμοια άρθρα