Μπιφτέκια κοτόπουλο

Μπιφτέκια κοτόπουλο

Τα μπιφτέκια είναι ένα από τα πιο δημοφιλή φαγητά παγκοσμίως και έχουν μια σταθερή θέση στο οικογενειακό τραπέζι και στη χώρα μας. Συνήθως φτιάχνονται από μοσχαρίσιο ή χοιρινό κιμά και καταναλώνονται είτε σκέτα με κάποια γαρνιτούρα, είτε μέσα σε ψωμάκι ως burger. Σε κάθε περίπτωση, όσο αγαπημένο και να είναι το κλασσικό μπιφτέκι, δεν παύει να είναι κόκκινο κρέας. Σύμφωνα με τη Μεσογειακή Διατροφή, η οποία είναι ένα από τα καλύτερα και πιο υγιεινά διατροφικά πρότυπα παγκοσμίως, η κατανάλωση του κόκκινου κρέατος πρέπει να περιορίζεται σε 1 φορά την εβδομάδα ή ακόμη και στις δύο εβδομάδες.

Γι’ αυτό το λόγο σας έχω ετοιμάσει την παρακάτω συνταγή για μπιφτέκια από κιμά κοτόπουλο. Ο κιμάς από κοτόπουλο έχει λιγότερα λιπαρά από τον μοσχαρίσιο ή χοιρινό και κυρίως, έχει λιγότερα κορεσμένα λιπαρά. Επίσης, έχω αντικαταστήσει το ψωμί ή την φρυγανιά που χρησιμοποιείται παραδοσιακά, με αλεσμένες νιφάδες βρώμης.

Υλικά για 4 άτομα:

  • 1 κιλό κιμάς από στήθος κοτόπουλο
  • 1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο ή αλεσμένο
  • 1 αυγό
  • 4 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1/2 φλιτζ. αλεσμένες νιφάδες βρώμης
  • αλάτι, πιπέρι, κουρκουμάς, ρίγανη

Εκτέλεση:

  • Ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί, καρυκεύουμε κατά βούληση και ζυμώνουμε καλά το μίγμα μέχρι να γίνει ομοιογενές.
  • Πλάθουμε τα μπιφτέκια και τα ψήνουμε σε αντικολλητικό τηγάνι με ελάχιστο ελαιόλαδο, μέχρι να ψηθούν καλά.
  • Εναλλακτικά, μπορούμε να τα ψήσουμε και στο φούρνο.

μπιφτέκια κοτόπουλο

 



Παρόμοια άρθρα