Παγωμένες μπάρες γιαουρτιού (Frozen yoghurt)

Παγωμένες μπάρες γιαουρτιού (Frozen yoghurt)

Οι μπάρες γιαουρτιού είναι η τέλεια λύση για όσους προσέχουν τη σιλουέτα τους, αλλά δεν θα έλεγαν όχι και σε κάτι γλυκό. Αντί να επιλέξετε λοιπόν ένα παγωτό πλούσιο σε λιπαρά και σάκχαρα ή ένα frozen yogurt πλημμυρισμένο με πραλίνα και ζαχαρωτά, σας έχω τη λύση του σπιτικού παγωμένου γιαουρτιού.

Εγώ το έκανα σε δύο εκδοχές, τη λευκή και τη σοκολατένια. Πρακτικά μπορείτε να πειραματιστείτε με τη βασική συνταγή και να κάνετε τις δικές σας παραλλαγές.

Υλικά για το λευκό frozen yogurt:

  • 200γρ. στραγγιστό γιαούρτι 2% λιπαρά
  • 1 κγ stevia

Toppings:

  • 2-3 φρέσκες φράουλες
  • 1 κσ ηλιόσπορος
  • 1 κσ μαύρο σουσάμι
  • 1 κσ νιφάδες βρώμης
  • 2 κομματάκια τριμμένη σοκολάτα ή σταγόνες σοκολάτας

Υλικά για το σοκολατένιο frozen yogurt:

  • 200γρ. στραγγιστό γιαούρτι 2% λιπαρά
  • 2 κγ stevia
  • 1 κγ άγλυκο κακάο

Toppings:

  • 2 φρέσκες φράουλες
  • 2 κομματάκια τριμμένη σοκολάτα ή σταγόνες σοκολάτας
  • 1 κσ ηλιόσπορος
  • 1 κσ μαύρο σουσάμι
  • 10 σπασμένα αμύγδαλα

Εκτέλεση:

  • Χτυπάμε το γιαούρτι με τη stevia (και το κακάο) στο multi ή με ένα πιρούνι μέχρι να αφρατέψει το γιαούρτι και να αναμιχθεί καλά το γλυκαντικό.
  • Στρώνουμε μια λαδόκολλα σε ένα τάπερ ή ένα μικρό ταψάκι και απλώνουμε το γιαούρτι σε πάχος 2-3 εκατοστών. Αν είναι πολύ λεπτή η στρώση του γιαουρτιού δεν θα μπορείτε να το κόψετε σαν μπάρα και θα χρειαστεί να το καταναλώσετε με κουτάλι, σαν παγωτό.
  • Προσθέτουμε τα toppings της επιλογής μας.
  • Τοποθετούμε το γιαούρτι στην κατάψυξη για τουλάχιστον 4 ώρες ή μέχρι να παγώσει καλά.
  • Όταν παγώσει, το κόβουμε σε μπάρες.
  • Καταναλώνεται αμέσως από την κατάψυξη.

Nutritional info:

  • Πρόκειται για ένα πολύ ελαφρύ γλύκισμα καθώς οι βασικές του θερμίδες προέρχονται από το γιαούρτι. Όσον αφορά τα toppings (δεδομένου ότι δεν το παρακάνουμε) λόγω του ότι τα απλώνουμε σε μεγάλη επιφάνεια, προσδίδουν λίγες θερμίδες ανά κομμάτι.
  • Αντί για stevia, μπορούμε να βάλουμε και άλλο γλυκαντικό ή και τίποτα!
  • Μια άλλη ιδέα είναι να χτυπήσουμε και λίγες φράουλες μαζί με το γιαούρτι για μια πιο φραουλένια εκδοχή

 



Παρόμοια άρθρα