Τηγανιτό ρύζι με λαχανικά και ρεβίθια

Τηγανιτό ρύζι με λαχανικά και ρεβίθια

Φέρτε την ασιατική κουζίνα στο σπίτι σας με ένα εύκολο, γρήγορο και πλήρες διατροφικά πιάτο!

Υλικά για 3-4 μερίδες:

  • 1 φλιτζ. ρύζι καρολίνα
  • ½ φλιτζ. καλαμπόκι
  • 100γρ. λάχανο
  • 100γρ. καρότο
  • 100γρ. ρεβίθια βρασμένα ή στον ατμό
  • 2 αυγά
  • 2κ.σ. ελαιόλαδο
  • κρόκος Κοζάνης (2 στήμονες)
  • αλάτι, μαύρο πιπέρι, 1/2κγ κουρκουμάς
  • λίγη σόγια σως (με λιγότερο αλάτι)

Εκτέλεση

  • Βράζουμε το ρύζι με τον κρόκο (διαβάστε σχετικά με τον κρόκο Κοζάνης εδώ: https://nutrisecrets.gr/krokos-kozanis-to-chrysafi-tis-ellinikis-gis/ ), λίγο αλάτι, μαύρο πιπέρι και τον κουρκουμά, σύμφωνα με τις οδηγίες βρασμού της συσκευασίας.
  • Σε αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και στη συνέχεια προσθέτουμε το λάχανο ψιλοκομμένο και το καρότο τριμμένο. Ανακατεύουμε μέχρι να μαραθούν τα λαχανικά και προσθέτουμε και το καλαμπόκι (είτε βρασμένο είτε κονσέρβα).
  • Όταν τα λαχανικά είναι σχεδόν έτοιμα, δημιουργούμε μια φωλιά στη μέση του τηγανιού και προσθέτουμε τα 2 αυγά. Ανακατεύουμε πολύ καλά «σπάζοντας» τα αυγά έτσι ώστε να ενσωματωθούν στα λαχανικά και να μην ψηθούν σαν αυγά μάτια.
  • Προσθέτουμε το ρύζι και τα ρεβίθια και ανακατεύουμε καλά όλα τα υλικά, φροντίζοντας να ψηθούν τα αυγά.
  • Σερβίρουμε με λίγη σόγια σως (προσοχή στην ποσότητα!)

Διατροφικές πληροφορίες:

  • Πλήρες γεύμα που συνδυάζει ζωικές και φυτικές πρωτεΐνες.
  • Χαμηλό σε λιπαρά.
  • Σημαντική περιεκτικότητα σε φυτικές ίνες
  • Με την παράλειψη του αυγού γίνεται πολύ καλό vegan πιάτο, που λόγω του συνδυασμού οσπρίου με ρύζι, έχουμε συμπλήρωση όλων των απαραίτητων αμινοξέων, που θα έλειπαν αν καταναλώναμε τα όσπρια σκέτα χωρίς την παρουσία δημητριακού.
  • Το λάχανο λόγω της βιταμίνης C που περιέχει, ενισχύει την απορρόφηση του μη αιμικού σιδήρου από τα ρεβίθια.
  • Αν έχετε διαβήτη, προτιμήστε ρύζι που δεν χυλώνει (πχ μπασμάτι, καστανό, άγριο) και βράστε το σε άφθονο νερό, το οποίο θα στραγγίξετε. Αποφύγετε να το παραβράσετε.

 



Παρόμοια άρθρα