Τηγανιτό ρύζι με λάχανο και αυγό

Τηγανιτό ρύζι με λάχανο και αυγό

Υπάρχουν μέρες που επιστρέφουμε στο σπίτι, δεν έχουμε μαγειρέψει και θέλουμε κάτι εύκολο, γρήγορο και θρεπτικό. Για αυτές τις μέρες και όχι μόνο, σας έχω ετοιμάσει αυτή τη συνταγή: τηγανιτό ρύζι με λάχανο και αυγό. Εμπνευσμένο από την ασιατική κουζίνα, πρόκειται για ένα πιάτο χορταστικό που θα μας κάνει να το σκεφτούμε λίγο καλύτερα πριν παραγγείλουμε τηγανιτό ρύζι απ’έξω.

Πάμε στη συνταγή;

Υλικά για μερίδα:

  • ½ μικρό κρεμμύδι σε ροδέλες ή ψιλοκομμένο
  • ~2 φλιτζ. τριμμένο λάχανο
  • 1 αυγό
  • 1κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1κ.σ. σόγια σως (με λιγότερο αλάτι)
  • Καυτερή πάρικα (ή γλυκιά)
  • ½ φλιτζ. ρύζι jasmine
  • 1-2 στήμονες κρόκου Κοζάνης

Εκτέλεση:

  • Βράζουμε το ρύζι και τον κρόκο Κοζάνης με βάση τις οδηγίες της συσκευασίας.
  • Σε αντικολλητικό τηγάνι σωτάρουμε καλά το κρεμμύδι και το λάχανο με το ελαιόλαδο, μέχρι να πάρουν χρώμα και να μαραθούν αρκετά.
  • Προσθέτουμε το βρασμένο ρύζι, ανακατεύουμε καλά με όλα τα υλικά, προσθέτουμε όση πάπρικα μας αρέσει και συνεχίζουμε το σωτάρισμα.
  • Ανοίγουμε μια «φωλιά» στο τηγάνι και προσθέτουμε το αυγό. Ανακατεύουμε καλά έτσι ώστε το αυγό να πάει σε όλα τα υλικά ενώ ταυτόχρονα προσέχουμε να ψηθεί καλά.
  • Όταν έχει ψηθεί και το αυγό, προσθέτουμε και τη σόγια σως και ανακατεύουμε.
  • Αποσύρουμε τη φωτιά και δοκιμάζουμε. Αν χρειάζεται μπορούμε να προσθέσουμε λίγη ακόμα σόγια σως ή λίγο αλάτι.
  • Σερβίρουμε και απολαμβάνουμε!

Nutritional info:

  • Πλήρες γεύμα που περιλαμβάνει πρωτεϊνη, υδατάνθρακες, λιπαρά και λαχανικά.
  • Το ρύζι θα μπορούσε επίσης να είναι μπασμάτι, άγριο, parboiled ή ό,τι άλλο σας αρέσει. Δεν θα επέλεγα ποικιλίες που χυλώνουν πολύ όπως πχ καρολίνα γιατί μπορεί να μην αποκτήσει το πιάτο μας την επιθυμητή υφή του τηγανητού ρυζιού.


Παρόμοια άρθρα