Μαροκινό κους κους λαχανικών

Μαροκινό κους κους λαχανικών

Το ξέρατε ότι πολλές αναμνήσεις μας είναι συνδεδεμένες με μυρωδιές και με γεύσεις;

Ένας ωραίος τρόπος λοιπόν να κρατάμε ζωντανές τις αναμνήσεις μας από τα ταξίδια μας είναι να φτιάχνουμε τις τοπικές σπεσιαλιτέ στο σπίτι μας!

Επηρεασμένη από ένα πρόσφατο ταξίδι μου στο Μαρόκο αποφάσισα να προσαρμόσω μια συνταγή της τοπικής μαροκινής κουζίνας, το κους κους λαχανικών, στα ελληνικά δεδομένα αλλά και στα πλαίσια μιας υγιεινής ισορροπημένης διατροφής.

Σε περίπτωση που χάσατε το τελευταίο travel blog του https://nutrisecrets.gr/ σας βάζω τον αντίστοιχο σύνδεσμο εδώ: https://nutrisecrets.gr/travel-blog-chapter-9-maroko/

Σας παρουσιάζω λοιπόν το μαροκινό κους κους λαχανικών με την ελληνική προσθήκη ΦΕΤΑΣ για να ενισχύσουμε το πρωτεϊνικό περιεχόμενο του πιάτου.

Υλικά για 2 μερίδες (εξατομίκευση):
🔺125γρ. κους κους
🔺150γρ. βραστό νερό
🔺βραστά κολοκυθάκια
🔺βραστά καρότα
🔺ψητές μελιτζάνες στη σχάρα ή στο αντικολλητικό τηγάνι
🔺2κ.σ. μαργαρίνη light ή ελαιόλαδο
🔺αλάτι, μαύρο πιπέρι, κουρκουμάς, fenugreek (μαροκινό κάρυ)

Εκτέλεση:
🔻Περιχύνουμε το κους κους με το βραστό νερό και προσθέτουμε όλα τα μπαχαρικά (ποσότητες κατά προτίμηση) και τη μαργαρίνη. Ανακατεύουμε και αφήνουμε το κους κους να απορροφήσει όλη την υγρασία. Όταν έχει απορροφηθεί όλο το νερό το κους κους είναι έτοιμο προς κατανάλωση.
🔻Κόβουμε σε λωρίδες τα λαχανικά μας
🔻Στήνουμε το κους κους σε κωνικό σχήμα στο πιάτο και τοποθετούμε τα λαχανικά από πάνω.
🔻Τρίβουμε λίγη φέτα από πάνω, για να αυξήσουμε το πρωτεϊνικό περιεχόμενο του πιάτου.
🔻Συνοδεύουμε με σαλάτα και είμαστε έτοιμοι!

Διατροφικές πληροφορίες:

  • Παραδοσιακά το πιάτο είναι vegan επομένως μπορείτε απλώς να παραλείψετε το τυρί σε περίπτωση που νηστεύετε ή είστε vegan.
  • Η προσθήκη κάποια πρωτεϊνης ζωικής προέλευσης (πχ τυρί, κοτόπουλο, αυγό, ψάρι) αυξάνει το πρωτεϊνικό περιεχόμενο της συνταγής και ολοκληρώνει το προφίλ των αμινοξέων.


Παρόμοια άρθρα